Acasa Cine suntem? Aplica Info utile Joburi Noutati Contact

SC ARIA PUBLIC SRL-D


Str. Iuliu Maniu, nr.47,

cam 12, Brasov

…........................

Tel/fax: +(40)268 547 069

Mobil : +(40)769 358 600

…........................

Program de lucru

Luni-Vineri: 09.00- 17.00

…........................

CUI: J/08/248/2014

CIF: 32818149

ITM Brasov: nr. 153/2014

Operator de date cu caracter

personal inregistrat sub nr

32774

Telefonul consumatorului:

021 – 9551

Protectia consumatorului.

APLICA ACUM…

Fara taxe!

design © by adyajim - 2015

Acasa Cine suntem? Aplica Info utile Joburi Noutati Contact

Activitatea de mediere si plasare de forta de munca in strainatate este complexa, de lunga durata si implica informare, consiliere, formare, preselectii, selectii, raspundere.


Impresia ca plecarea la lucru in strainatate este usor de realizat daca cunosti un functionar care lucreaza la OMFM sau un angajat la o societate care are ca obiect de activitate recrutarea si plasarea de forta de munca in strainatate este gresita.


Altfel orice persoana care doreste sa plece la lucru in strainatate trebuie sa se informeze. Orice solicitant de locuri de munca poate obtine informatii privind aceasta activitate de la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, de la Inspectoratele teritoriale de munca si de la Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca.


CINE POATE SA DESFASOARE IN ROMANIA ACTIVITATE DE RECRUTARE SI PLASARE DE FORTA DE MUNCA IN STRAINATATE ?


Activitatea de mediere de lucratori romani in strainatate se poate realiza numai de:


Agentii de ocupare a fortei de munca in strainatate, societati comerciale romane infiintate in baza Legii nr. 31/1990, si au ca obiect principal de activitate “SELECTIE SI PLASARE FORTA DE MUNCA” si

Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, infiintata in baza HGR 1320/2001 modificata de HGR 823/2002. Nu exista posibilitatea desfasurarii de alte persoane juridice gen asociatii, fundatii, sindicate, partide, etc. a acestei activitati, cum nu poate realiza acest lucru o persoana fizica.

CUM SE POT LUA RELATII DESPRE UN AGENT DE OCUPARE A FORTEI DE MUNCA IN STRAINATATE?


Orice solicitant de locuri de munca se va deplasa la inspectoratul teritorial de munca de pe raza judetului unde functioneaza un anumit agent de ocupare si va lua informatii legate de:


Inscrierea acestora in evidenta inspectiei ca fiind o societate care are ca obiect principal de activitate recrutarea si plasarea de forta de munca in strainatate -cod 7450


ORICE SOLICITANT DE LOCURI DE MUNCA IN STRAINATATE TREBUIE SA CUNOASCA FAPTUL CA PLECAREA LA LUCRU IN STRAINATE ARE MAI MULTE ETAPE:


Inregistrarea in banca de date a solicitarii pe baza depunerii dosarului cu documentele doveditoare de catre fiecare solicitant in parte;

Participarea la teste psihologice si profesionale organizate in vederea aprecierii asupra capacitatii individuale;

Prezentarea la selectii;

Efectuarea controlului medical;

Legalizari si traduceri de acte;

Prezentari la ambasada pentru obtinere de viza de munca; (dupa caz).

In vederea obtinerii unui contract de munca in strainatate solicitantii de locuri de munca incheie contracte de consultanta, contracte de mediere, contracte de comision cu agentii de ocupare privati, etc. si achita taxele si tarifele prevazute in aceste contracte platind numai sumele pentru care primesc chitante.


Agentii de ocupare pot pretinde taxe, comisione pentru activitatea pe care o desfasoara, dar numai pe baza de chitanta intocmita potrivit legii. Pretinderea unei sume de bani mai mare decat cea prevazuta in chitanta trebuie de asemenea semnalata organelor competente. Solicitantii de locuri de munca pot insa sa participe la testari profesionale, la cursuri de limba, de legislatie, de perfectionare profesionala, numai daca isi platesc sumele aferente ce reprezinta contravaloarea acestor servicii.


DOSARUL UNUI SOLICITANT DE LOCURI DE MUNCA IN STRAINATATE TREBUIE SA CONTINA MINIM URMATOARELE DOCUMENTE:

1. Copie dupa Buletinul sau Cartea de Identitate (cu o valabilitate de inca min. 6 luni de la data depunerii dosarului);

2. Copie dupa Pasaport (cu o valabilitate de inca min.6 luni de la data depunerii dosarului);

3. Adeverinta medicala de la medicul de familie ca sunteti “clinic sanatos” si ca ” nu figurati in evidenta cu boli cronice” (Original);

4. Cazier Judiciar sau Declaratie pe propria raspundere ca nu aveti antecedente penale (Original);

5. Copie dupa Certificatele de Calificare sau Absolvire, legalizat la notariat;

6. Copie dupa Carnetul de Munca (Toate paginile scrise) sau Declaratie pe propria raspundere ca nu aveti Carnet de Munca(legalizata la notariat);

7. Curriculum Vitae (nume, prenume, data si locul nasterii, stare civila, adresa, studii scolare, activitatea in munca, limbi straine, cursuri absolvite, domenii de interes);

8. Fisa Personala, care va fi o pagina dactilografiata, cu urmatoarele date personale: – Numele si Prenumele; – Codul numeric personal, seria si numarul B.I. – Adresa completa si numarul de telefon unde puteti fi gasit; – Varsta si sexul; – Limbile straine cunoscute si nivelul de cunoastere (putin, bine, foarte bine); – Ocupatia si meseria actuala (daca sunteti angajat cu contract de munca); – Optiunile dvs. pentru anumite tari; – Optiunile dvs. pentru anumite meserii; – Daca ati mai lucrat cu contract de munca in strainatate, unde? – In josul paginii veti specifica: “Declar pe propria raspundere ca datele furnizate sunt corecte”, dupa care veti semna si data

9. Dovada emisa de Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei din care sa rezulte ca nu are interdictia legala de a parasi localitatea ori alte limitari ale exercitarii dreptului la libera circulatie in alte tari. Daca angajatorul strain solicita si alte documente, solicitantul de locuri de munca trebuie sa le depuna; el va fi anuntat de agentul de ocupare.

10.În cazul in care doriti un loc de munca in agricultura, furnizati o dovada ca detineti pamant sau ca posedati certificat de producator. A pleca sa lucrezi intr-o tara straina, fara a avea cunostinte minime de limba, nu este curaj ci inconstienta . Nu uitati sa aveti la dvs. un fond banesc de rezerva la care sa puteti apela in cazuri extreme. Ambasadele nu detin fonduri materiale care sa aiba ca destinatie suportarea cheltuielilor de cazare, de masa, de intoarcere in tara a cetatenilor care nu s-au descurcat pe teritoriul tarii respective, din diferite motive.


Informati-va inainte de plecare si incercati sa va asigurati pentru orice eveniment neplacut.


Nu inmanati sub nici o forma actele de identitate dvs. unei persoane care nu are competenta de a vi-l retine. Ele nu poat fi folosite ca garantie! Orice solicitant de locuri de munca trebuie sa fie constient de faptul ca un agent de mediere este cel care reuseste sa-i puna fata in fata pe cel care are oferta de locuri de munca si pe cel care vrea sa lucreze in baza acestei oferte.


Raspunderea agentului de mediere izvoraste din contractul de mediere, prestari servicii, comision, iar a angajatorului strain din contractul pe care acesta il are cu agentul de ocupare de forta de munca pe de o parte, si din contractul de munca incheiat cu lucratorul pe de alta parte. Cititi cu atentie fiecare din aceste documente, intrebati si clarificati-va orice nelamurire.


Raspunderea este individuala si deriva din actele incheiate pentru fiecare din parti . Agentul de mediere nu se face responsabil de orice problema, ci numai de cele pe care si le-a asumat, semnand si stampiland contractul in cauza. Neexecutarea obligatiilor contractuale de parti poate antrena prejudicii ce se pot solutiona fie pe cale amiabila, fie pe cale judecatoreasca. Informati-va pentru a cunoaste care este calea pe care trebuie sa o urmati. Nu ocoliti contactul cu autoritatile, pentru ca acestea sunt in masura sa va furnizeze informatii competente fara de care nu va puteti descurca.


NU UITATI, INFORMAREA DVS. ESTE ESENTIALA!

Informatii si sfaturi utile